Nieuws

Archief: Ervaringen

20 aug 2020

J.J. Verteld over zijn ambulante begeleiding (19-02-2021)

Regelmatig vragen wij personen die bij ons in traject zijn om iets te vertellen over hun ervaringen. Lees hier de ervaring van J.J. die vanuit React Twente ambulante begeleiding heeft.

De ambulante begeleiding is mij goed bevallen, het heeft mij enorm geholpen. Voor zowel ondersteuning in het financiële gedeelte als voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik krijg de kans om over de week te vertellen en ik krijg feedback over hoe ik sommige dingen kan aanpakken. Het heeft mij enorm geholpen voor zowel op werk als thuis. En op advies van mijn begeleider heb ik een passende rijschool gevonden wat bij mij paste kwa leren. samen met mijn begeleider neem ik de leerstof door en het helpt mij om zo geduldig te kunnen bereiken wat ik later wil. Ik ben tevreden over de afgelopen periode met de ambulante begeleiding, dank hiervoor.

J.J.

Henny vertelt over zijn begeleiding (12-02-2021)

Henny krijgt via React Twente begeleiding bij het oppakken van zijn leven. Hij schreef hierover een mooi stukje dat wij graag met jullie delen. 

Ik zat eigenlijk altijd binnen en durfde niet naar buiten. Mijn familie deed mijn boodschappen en ik was veel aan het gamen. Mijn dag- en nachtritme stond op de kop en ik zag achter elke boom een beer. Daar bovenop was mijn huishouden was een zooitje en ik voelde me bang en depressief. 

Mijn familie maakte zich grote zorgen om mij en deden een melding bij de gemeente, hierna ging ik ‘in de lift’. Vanuit de gemeente werd er een melding bij Dimence gemaakt waaruit er zogenaamde bemoeizorgers werden ingeschakeld. Nadat ik er van overtuigd was dat begeleiding goed voor mij zou zijn is React Twente ingeschakeld. Na een eerste kennismaking hebben we samen een plan gemaakt om mijn kwaliteit van leven op te plussen.

Vanuit React Twente heb ik toen 2 thuisbegeleiders gekregen. Sinds zij er zijn gaat het een stuk beter met me. Na een tijd trainen durf ik weer alleen naar buiten te gaan en doe ik zelfstandig mijn boodschappen, ook heb ik inmiddels 2 middagen per week dagbesteding. Samen houden we mijn huishouden bij. Ik voel me blijer en positiever en de angsten die ik had zijn nagenoeg weg. 

Voor het vervolg van mijn begeleiding voel ik me inmiddels sterk genoeg om afscheid te nemen van mijn oude leven. Het lukt mij nu om mijn eigen huishouden te runnen met lichte hulp. Ik ga mijn game-problematiek aanpakken. Ook heb ik me ingeschreven voor psychotherapie om mijn negatieve en angstklachten te behandelen. Wellicht ga ik nog EMDR volgen om mijn verleden opnieuw te verwerken. Ik ga een 3e middag naar dagbesteding. Ook wil ik mijn dag- en nachtritme weer ‘richting normaal’ krijgen omdat ik nu meer zelfvertrouwen heb en daardoor ook meer zelfdiscipline om dit aan te pakken. 

Als ik een cijfer zou moeten geven over de afgelopen periode dan zou ik zeggen dat ik van een 3 naar een 6 ben gegaan. Wij zijn momenteel bezig met het bouwen van een plan waarvan het doel is dat ik van een 6 naar een 9 ga. 

Ik ben super blij met deze ontwikkelingen, alleen was me dit nooit gelukt. 

Geschreven door Henny, een tevreden cliënt van React Twente.

GS verteld over ambulante begeleiding (20-08-2020)

Recent hebben wij een aantal personen, die bij ons ambulante begeleiding ontvangen, gevraagd of ze ons wilden vertellen wat ambulante begeleiding bij React Twente hen heeft opgeleverd. Hieronder leest u het antwoord van GS. 

“Ik vind het fijn om me te kunnen uiten bij mijn begeleider, omdat ik dit thuis bij mijn ouders niet kan. Zo praten we bijvoorbeeld over mijn werk, relaties, hobby’s, vrienden, kortom alles wat mij bezig houdt. Ik vind het moeilijk om voor mijzelf op te komen.  Met mijn begeleider bespreek ik situaties die ik lastig vind en oefen ik met een rollenspel hoe ik dingen kan aanpakken. In een schriftje hou ik wekelijks bij wat er goed gaat elke dag. Dit doe ik, zodat ik me bewust word van de positieve dingen. Mijn stemming schommelt nogal eens en het helpt mij, om hier bewust bij stil te staan. Ik wil in de toekomst op mijzelf gaan wonen, maar wist niet of dit financieel nu kan.  Dit hebben we samen uitgezocht, door een budgetplan te maken. Daarnaast oefen ik thuis met zelfstandig worden. Ik maak nu mijn eigen slaap-en hobbykamer schoon, help met koken en andere huishoudelijke taken. Maar het uiten van mezelf is wel het belangrijkste. Als ik dit niet zou kunnen ventileren bij mijn begeleider dan zouden alle negatieve dingen bij mij blijven en dit zou ten kost gaan van mijn stemming”.

MV vertelt over haar ambulante begeleiding (13-08-2020)

Recent hebben wij een aantal personen, die bij ons ambulante begeleiding ontvangen, gevraagd of ze ons wilden vertellen wat ambulante begeleiding bij React Twente hen heeft opgeleverd. Hieronder leest u het antwoord van MV. 

“Ik vind het fijn dat ik met mijn ambulant begeleider kan praten over dingen op financieel gebied en dingen die privé spelen. Mijn vriendinnen en mijn ouders kunnen me namelijk niet bij alles helpen. Mijn ambulant begeleider heeft me geholpen om op mezelf te gaan wonen. Zij heeft me geholpen met de inschrijving bij de woningstichting, maar ook met het aanvragen van een urgentieverklaring. Inmiddels woon ik op mezelf!!Omdat ik weinig geld heb, heeft ze me geholpen met de inrichting van mijn huis. Zij heeft instanties benaderd voor bijv. een bank, koelkast, tafel met stoelen, bed, matras etc. Daarnaast heeft ze fondsen aangeschreven voor extra geld. Zo hebben we mijn hele huisraad bij elkaar weten te sprokkelen. We hebben ook samen veel overleg gehad met de gemeente, dit is fijn, want ik weet niet altijd waar ik overal recht op heb. Als ik beslissingen moet nemen dan houdt zij mij een spiegel voor. Zij kijkt naar het realistische plaatje, wat mij niet altijd lukt. Zo ben ik toch met een opleiding begonnen, terwijl ik dat zelf eerst helemaal niet zag zitten. Nu ben ik blij dat ik dit toch gestart ben. Samen hebben we ook de aanmelding bij de voedselbank gedaan, hier maak ik nu gebruik van. Ik zit al een tijd niet lekker in mijn vel, hier praten we vaak over en mijn ambulant begeleider gaat ook mee naar de POH vd huisarts of naar de huisarts zelf. Ik vind het spannend om instanties te bellen, maar zij stimuleert en leert mij hoe ik dit moet aanpakken. Ik ben heel blij met de ambulante begeleiding die ik krijg”.

AK vertelt over zijn ambulante begeleiding (06-08-2020)

Recent hebben wij een aantal personen, die bij ons ambulante begeleiding ontvangen, gevraagd of ze ons wilden vertellen wat ambulante begeleiding bij React Twente hen heeft opgeleverd. Hieronder leest u het antwoord van AK. 

AK zei dat de ambulante begeleiding van REACT Twente hem heel goed heeft geholpen. “Veel beter dan de vorige ambulante begeleiding van een andere organisatie…. “Daar duurde het heel lang voor ik antwoord kreeg op een vraag en werd er vaak van begeleiding gewisseld.  De ambulante begeleiding helpt mij met de financiën, bijvoorbeeld met een nieuwe bankpas of door contact met mijn bewindvoerder te zoeken. Ook doen mijn ambulante begeleiders (ik heb er 2) heel erg hun best voor mij en komen ze voor mij op. Als ik hen iets vraag dan doen zij dit direct. Zo had ik laatst last van een buurman die onder mij woont en dan wordt er meteen met de woningstichting gebeld. Ik vind het fijn om een praatje met hen te maken, omdat ik ook niet alles met mijn moeder of met mijn zus wil bespreken. Het geeft ook een stukje gezelligheid.  Mijn ambulante begeleiders helpen mij om mijn huis netjes te houden, maar ook helpen ze mij bij het vinden van andere woonruimte. Als er dingen thuis kapot gaan, helpen ze mij op dit op te lossen. En zij hebben geregeld dat ik nu een elektrische fiets heb en niet meer met de taxi naar mijn werk hoef. Mijn ambulante begeleiders hebben ook gezorgd dat ik op vakantie kan en daar verheug ik mij heel erg op”.

Contact

adres:
Parkeerterrein grotestraat Noord N-2
7443 AJ Nijverdal
T: 0548-612042
E: info@reacttwente.nl

Openingstijden

Maandag t/m Donderdag:
08:00 - 16:30

Vrijdag:
08:00 - 12:00

Pin It on Pinterest