Nieuws

Thuis en nu?

19 mrt 2020

Dankzij het coronavirus zijn vele mensen thuis komen te zitten door lichte klachten, omdat u bij een risicogroep behoort, omdat werk gestopt is/vanuit huis kan, omdat school gesloten is en nog meer redenen. Welke reden dan ook, thuis zitten kan snel gaan vervelen en zelfs voor psychische klachten gaan zorgen. Maar wat kunt u doen om dit tegen te gaan? Hieronder hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet om uw leven zo normaal mogelijk te laten verlopen ondanks het coronavirus. 

Routine 

Zorg ervoor dat u routine in uw leven houdt. Dat klinkt misschien raar want waarom zouden we op tijd uit bed komen wanneer we de rest van de dag niks te doen hebben? Het gaat hierbij erom dat we goed voor onze gezondheid blijven zorgen. Te weinig slaap maar ook te veel slaap is slecht voor uw lichaam en mentale gezondheid, dus probeer op tijd naar bed te gaan maar ook niet te lang in bed te blijven liggen. Verder is het belangrijk dat u structuur in uw dag opbouwt om er zo voor te zorgen dat u actief blijft en u zelf blijft prikkelen in plaats van de hele dag op uw mobiel naar het nieuws aan het staren bent of series kijkt kunt u nog veel meer doen! Vul uw dag bijvoorbeeld met onderstaande opties. Vindt u het moeilijk om uw dag te starten omdat u het gevoel hebt dat er geen invulling is voor die dag en u dus beter in bed kunt blijven? Probeer dan de avond ervoor een planning te maken met wat u die dag wil gaan doen en wat u wilt bereiken. Ook in deze tijd is het mogelijk om doelen te maken voor uw dag en deze te behalen. 

Blijf in contact 

Dit is een gevoelig punt maar wel één die sowieso benoemt moet worden. U hebt gelijk wanneer u denkt dat dit erg lastig is vooral wanneer u alleen woont en ziek bent of behoort tot de risicogroep. Iedereen heeft het over afstand houden en thuisblijven maar een grote factor hierin is sociale isolatie. Nu gaan we hier niet vertellen dat u gewoon naar buiten moet gaan of naar uw buren. Nee, houdt uw gezondheid veilig. Wat u wel kunt doen om toch dagelijks even contact te leggen is met iemand bellen of nog beter facetime. We leven in een tijd waar dit allemaal makkelijk gaat. Download bijvoorbeeld skype, whatsapp, discord of een andere app en voeg hier uw vrienden en familie op toe zodat u contact kunt houden op afstand. 

Eten 

De neiging om ongezond of helemaal niets te eten wanneer er iets gebeurt dat ons denken negatief beïnvloed is voor veel mensen een grote valkuil. Probeer in deze dagen goed voor uw lichaam te blijven zorgen. Gezond eten zorgt ervoor dat ons lichaam energie heeft om de dag door te komen en heeft een positieve invloed op onze mentale gezondheid. Er zijn verscheidene onderzoeken geweest naar de invloed van gezond eten op ons positief denken en hieruit is gebleken dat mensen door het eten van groenten en vlees positiever in hun leven staan. Schakel dus in deze dagen niet over naar het eten van ongezond eten maar zie de extra tijd als kans om te koken en misschien zelf wel verscholen kooktalenten aan te wakkeren. 

Blijf in beweging 

Dit punt lijkt misschien lastig wanneer u thuis moet blijven, maar ook in huis is het mogelijk om ook actief te blijven. Al veel betaalde organisaties bieden mogelijkheden aan om thuis aan de slag te gaan met uw beweging, denk bijvoorbeeld aan thuislessen van fitnessscholen, speciale apps voor beweging enz. Maar ook op youtube staan genoeg trainingen die u thuis kunt uitvoeren en wat dacht u van de filmpjes van Nederland in beweging?  

Schoonmaken 

Schoonmaken saai? Daarover verschillen de meningen, maar of u schoonmaken nou leuk vindt of niet het is wel een goede dag opvulling. En een schoon huis zorgt ook nog eens voor ruimte in uw hoofd, vooral als u de hele dag thuis zit. Dus organiseer een lente schoonmaak! Of u nou alleen woont of met huisgenoten, een gezin of familie, spoor iedereen in huis aan een steentje bij te dragen. Vul een emmer met sop, pak een lading doekjes en zet de muziek aan. Schoonmaken hoeft geen taak te zijn als we er een dansfeest van maken. En wanneer het klaar is kunt u terugkijken op een productieve tijdsbesteding en heeft u ook nog eens een schoon huis ervoor terug. Helemaal in de schoonmaak sferen gekomen en kunt u er niet genoeg van krijgen? Ga uw huis opnieuw organiseren. Leg dingen die u wilt behouden bij elkaar en ruim deze op en dingen die u wilt weggooien, gooi deze weg. 

Leer iets nieuws

Altijd al een andere taal willen spreken? Willen weten hoe mensen op de beurs handelen? Meer willen weten over de geschiedenis van een bepaald land? Nu is uw tijd! Doe online onderzoek naar het onderwerp dat u wilt leren of ga een online cursus doen. Vaak in ons dagelijks leven stellen we iets nieuws leren uit omdat we er geen tijd of energie voor hebben, maar nu dat u thuis zit is er alle tijd voor. Geen geld om een cursus te doen? Online is vaak genoeg informatie te vinden, gebruik zoekmachines tot uw gemak en duik in alle informatie die te vinden is over het onderwerp dat u graag wilt leren. 

Begin een (nieuwe) hobby 

Wat is er nou beter om uw dag op te vullen dan met iets wat u leuk vindt om te doen? Heeft u een hobby die u al dagelijks/wekelijks uitvoert? Super, blijf deze vooral ook nu uitvoeren zodat u niet de leuke kant van het leven uit het oog verliest. Een hobby laten verstoffen of iets nieuws willen oppakken? Net als iets nieuws leren is dit uw kans. Leer bijvoorbeeld breien, tekenen, schrijven, yoga, dansen of iets anders. Mocht u vastlopen in hoe u iets moet doen dan kunt u altijd youtube of zoekmachines raadplegen over hoe iets in zijn werk gaat. 

Hoe u uw dag ook maar in gaat vullen, wij hopen dat u deze tijd goed door komt.

 

Contact

adres:
Parkeerterrein grotestraat Noord N-2
7443 AJ Nijverdal
T: 0548-612042
E: info@reacttwente.nl

Openingstijden

Maandag t/m Donderdag:
08:00 - 16:30

Vrijdag:
08:00 - 12:00

Pin It on Pinterest