Nieuws

Aan de slag bij Bibliotheek Salland

12 mei 2022

Via mijn reïntegratietraject, begeleid door React Twente, kreeg ik de mogelijkheid om  door middel van een werkervaringsplek twee maanden aan de slag te gaan bij Bibliotheek Salland. De bedoeling was om mee te lopen en ingewerkt te worden als frontoffice medewerkster. Als dit van beide kanten goed zou bevallen, zou ik hierna in de invalpool van bibliotheekmedewerkers bij Rijnbrink opgenomen worden. Een mooie kans die ik met beide handen heb aangegrepen. 

Na een prettig gesprek met de medewerkers van Bibliotheek Salland en Hanneke Veurink van React Twente kon ik vrijwel direct bij de vestiging in Raalte beginnen. Ik werd goed begeleid en er was altijd tijd voor antwoord op de vragen die ik had. Ik was twee ochtenden in de week aanwezig en iedere keer werd er weer iets nieuws uitgelegd waaronder natuurlijk het werken met het programma Wise. 

Na vier weken vond er een evaluatie plaats met mijn begeleidster vanuit Bibliotheek Salland en mijn begeleidster van React Twente. Er is vervolgens geregeld dat ik ook een keer bij een kleine vestiging en bij een grotere vestiging kon meelopen. Ik heb kunnen kijken bij twee andere vestigingen van Bibliotheek Salland, te weten Olst en Ommen en ook bij de bibliotheek in Deventer. Het was interessant om de verschillen maar ook de overeenkomsten te zien. Als invaller kom je straks immers ook op verschillende plekken te werken. Het was fijn om op deze manier ruim de tijd te krijgen om ingewerkt te worden en een goed beeld te krijgen wat er allemaal bij het werk komt kijken.

Binnenkort ga ik starten als bibliotheekmedewerker bij de invalpool. Ik heb er heel veel zin in!

Na een succesvol voortraject is Mirjam via React Twente gestart met een traject ‘Naar Werk’ met als doel het vinden van een passende betaalde baan. Tijdens deze zoektocht heb ik haar als re-integratiecoach ondersteunt. Na een prettig kennismakingsgesprek bij de bibliotheek in Raalte is ze hier in februari gestart als front-office medewerker. Tijdens de werkervaringsperiode van twee maanden is ze goed ingewerkt om zodoende de verschillende werkzaamheden zo goed mogelijk onder de knie te krijgen. Vanuit de bibliotheek is heel goed meegedacht over welke punten belangrijk zijn tijdens het inwerken en was er regelmatig afstemming over de voortgang. Mirjam was vanaf het begin erg enthousiast en ook ik had meteen het idee dat dit echt een passende plek voor haar zou zijn. Heel mooi dat het allemaal zo positief heeft uitgepakt en dat ze nu als bibliotheekmedewerker via de invalpool ingezet kan worden bij de verschillende vestigingen in de regio. 

Veel succes Mirjam! 

Hanneke Veurink, re-integratiecoach React Twente 

Contact

adres:
Parkeerterrein grotestraat Noord N-2
7443 AJ Nijverdal
T: 0548-612042
E: info@reacttwente.nl

---------------------------------
Privacyreglement
Klachtenregeling

Openingstijden

Maandag t/m Donderdag:
08:00 - 16:30

Vrijdag:
08:00 - 12:00

Pin It on Pinterest