Aanmeldproces

Je bent je aan het oriënteren op een organisatie die jou zou kunnen ondersteunen bij je hulpvraag.

Hieronder kun je lezen hoe dat in zijn werk gaat.

WMO:

Stichting React Twente heeft een contract met de OZJT samen 14 ( Twentse gemeenten) en biedt diensten ten behoeve van dagbesteding voor jeugd en volwassen en ambulante ondersteuning voor jeugd en volwassenen.

Als je ambulante ondersteuning nodig bent of je wilt in aanmerking komen voor dagbesteding, kun jij je melden bij het WMO loket van de gemeente waarin jij woonachtig bent. Zij gaan samen met jou beoordeling of je in aanmerking komt voor een ondersteunende dienst. Mocht je hiervoor in aanmerking komen dan geeft de consulent van de gemeente een indicatie af voor de ondersteuning die jij gaat ontvangen. Aansluitend mag jij bepalen welke organisatie jou hierbij in de uitvoering mag ondersteunen. Kies jij voor React Twente dan kan jij, of met ondersteuning van de gemeente een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Als je na dat gesprek vindt dat React Twente goed bij jou past kan de dienstverlening starten.

PGB en WLZ:

Heb jij een PGB of WLZ en je denkt dat React Twente jou kan helpen met je hulpvraag?

Neem dan contact op met onze zorg coördinator Hermien Essink.

Tel: 0548-612042. Mailen kan ook: h.essink@reacttwente.nl

Re-integratie (UWV en gemeenten):

Als je op dit moment geen werk hebt en je bent (tijdelijk) geheel of gedeeltelijk afhankelijk van een uitkering dan heb je een relatie met het UWV of de gemeente (afhankelijk van je uitkeringssituatie).

Als blijkt dat een re-integratietraject jou verder kan helpen dan zal het UWV je adviseren contact op te nemen met drie re-integratiebedrijven en veelal ook al aangeven welk type traject het meest passend is. Kies je voor React Twente dan zal er een intake ingepland worden. Na de intake beslis jij of je het traject met React Twente wilt opstarten. Als dit het geval is zal er een re-integratieplan opgesteld gaan worden ( in samenspraak met jou) en kan het traject starten.

Is er sprake van gemeentelijke ondersteuning dan zal de gemeente samen met jou de mogelijkheden voor passende ondersteuning met jou bespreken en kan de dienstverlening, mits dit het advies is van de gemeente, door React Twente uitgevoerd gaan worden.

Heb je naar aanleiding van bovenstaande nog vragen, bel gerust.

Tel: 0548-612042

Of kijk verder op onze website: www.reacttwente.nl

Pin It on Pinterest