Nieuws

Ambulante begeleiding, een veelzijdig beroep

8 mei 2024

Seksualiteit

Ambulante begeleiding biedt ondersteuning op verschillende levensgebieden van iemands leven (werk, sociale netwerk, psychische en lichamelijke gezondheid, zelfzorg etc.). Wanneer je worstelt met seksualiteit heeft dit invloed op je levenAls ambulant begeleider werk je vanuit een vertrouwensrelatie. Het onderwerp seksualiteit blijkt helaas vaak een beladen onderwerp. 

Het kan echter tot grote problemen leiden, wanneer dit niet uit de taboesfeer wordt gehaald. Wij zien cliënten die met seksueel geweld te maken hebben gehad. Maar ook cliënten die seksueel gefrustreerd zijn, omdat ze geen seksuele relatie hebben en daardoor bijv. een pornoverslaving ontwikkelen of extreem masturberen. Daarom is het onwijs belangrijk om zonder oordeel te luisteren als het om seksualiteit gaat. Om vervolgens samen in gesprek te gaan hoe iemand hierbij geholpen kan worden. Gesprekken over grenzen stellen bij seksualiteit kan een thema zijn in de begeleiding. Dit lijkt zo vanzelfsprekend maar dat is het niet. 

Wij kunnen helpen bij het zoeken naar seksuele dienstverlening, omdat iemand niet naar een prostituee wil, maar wel behoefte heeft aan seksualiteit. “Niets menselijks is ons vreemd”

Contact

adres:
Parkeerterrein grotestraat Noord N-2
7443 AJ Nijverdal
T: 0548-612042
E: info@reacttwente.nl

---------------------------------
Privacyreglement
Klachtenregeling

Openingstijden

Maandag t/m Donderdag:
08:00 - 16:30

Vrijdag:
08:00 - 12:00

Pin It on Pinterest