Nieuws

Jason heeft een jobcoach (14-01-2022)

14 feb 2022

Hoi! Ik ben Jason, ik ben 27 jaar oud woon op mezelf samen met mijn kat Timon. Toen ik 5 jaar oud was is bij mij de diagnose PDDNOS vastgesteld. Dit is een vorm van autisme. Hierdoor heb ik in mijn leven meer moeite met stress, druk, veranderingen en sociale omgang in verschillende situaties. Hierdoor heb ik ook altijd hulp gehad in het basis onderwijs en heb ik op speciaal onderwijs gezeten. Via een leerwerktraject vanuit school werd ik begeleid naar werk via een stagebegeleider en kreeg ik hierdoor uiteindelijk ook m’n eerste baan bij een hoveniersbedrijf. Hierna viel de begeleiding weg en ben ik na een jaar met meerdere problemen bij deze werkgever weg gegaan.

Toen ik thuis kwam te zitten wist ik de draad zelf niet meer goed op te pakken en dus stapelden de problemen op. Ook mijn ouders wisten niet meer wat ze konden doen. De situatie liep uit de hand waardoor ik uiteindelijk uit huis ben geplaatst. Het contact tussen mij en mijn ouders is sindsdien niet meer goed gekomen en ik heb hen nu al een paar jaar niet meer gezien. Uiteindelijk kreeg ik een huurwoning toegewezen. Onderhand woon ik zo’n 3,5 jaar op mezelf. Het op eigen benen staan had een grote impact op mij. Ik kreeg hiervoor hulp van mijn ambulant begeleider die één a twee keer in de week kwam om mij te helpen met dit alles te verwerken. Toen de situatie stabiel werd ben ik zelfstandig opzoek gegaan naar een nieuwe baan welke ik ook heb gevonden. Uiteindelijk bleek dit toch niet helemaal mijn plek te zijn en liep ik ook hier tegen verscheidene problemen aan. Na deze werkgever kwam ik terecht bij een bedrijf die mij tijdens mijn proefperiode doorverwezen naar Dorien Nijkamp, Jobcoach bij React Twente, omdat ik het bij hen ook niet goed vol kon houden. Uiteindelijk besloot ik om het roer om te gooien en mij te richten op de transportsector. Helaas gooide de coronacrisis roet in het eten waarna nog een tegenslag volgde. Dorien ondersteunde mij in het maken van beroepskeuzetesten waarna ik opnieuw solliciteerde. Ik kreeg een baan aangeboden waarin ik in het vervoer aan de slag kon. Maar na een tijdje haalde ik hier toch geen voldoening meer uit. Het werk was voor mij te stressvol doordat ik meer taken kreeg dan waar ik voor aangenomen was.

Na een rustperiode hebben Dorien en ik samen bij een boerderij gekeken waar we een rondleiding en een gesprek hebben gehad. Na een proefplaatsing van twee maanden mocht ik hier beginnen met een contract van een half jaar. Ik werk nu met dieren en ben verantwoordelijk voor het onderhoud aan de tuin en het erf voor 21 uur per week. Hier hoef ik mijzelf niet te bewijzen of op mijn tenen te lopen. Ik mag hier zijn wie ik ben. Dorien en ik zien elkaar nog één keer in de week om te praten over mijn voortgang. Bij haar kan ik mijn verhaal kwijt en zij helpt mij verder. Mede door Dorien werk ik nu ruim een half jaar bij mij huidige werkgever met heel veel plezier.

Dorien, bedankt!

Contact

adres:
Parkeerterrein grotestraat Noord N-2
7443 AJ Nijverdal
T: 0548-612042
E: info@reacttwente.nl

---------------------------------
Privacyreglement
Klachtenregeling

Openingstijden

Maandag t/m Donderdag:
08:00 - 16:30

Vrijdag:
08:00 - 12:00

Pin It on Pinterest