Nieuws

React Twente is klaar voor de komst van de WMO (29-08-2014)

14 feb 2022

Vanaf 1 januari 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De taakstelling is fors. Bovendien hebben de gemeenten van doen met een bezuinigingsopgave.

De gemeenten stimuleren samenwerking tussen organisaties. Zij sturen aan op het leggen van verbindingen. De zorgvrager krijgt van doen met een regisseur welke is aangesteld vanuit de gemeente om de zorgvraag in kaart te brengen. Kernbegrippen hierbij zijn zelfstandigheid en participatie. De regisseur zal, als vervolgens de zorgbehoefte is geformuleerd, kijken welke (lokale) organisaties aan de zorgvraag zouden kunnen voldoen en geeft een advies aan de zorgvrager.

React Twente biedt begeleiding en ondersteuning in de re-integratie, participatie en dagbesteding. Vanuit de WMO is de dagbesteding een belangrijk onderdeel. Wij werken in dit verband samen met verschillende zorgorganisaties (RIBW, Aveleijn, JP van de Bent, en met ouders/verzorgers welke zelf een PGB budget beheren). React Twente heeft als visie dat je je als mens altijd kan blijven ontwikkelen en richt zich in haar begeleidingsstijl op dagactiviteiten en participatie gekoppeld aan bestaande bedrijven en organisaties ( samenwerken en verbinden). Wij werken op dit moment aan brochures waarin wij beschrijven welke mogelijkheden wij hebben voor dagbesteding. Deze hopen wij in november 2014 te kunnen presenteren aan de gemeenten zodat zij de zorgvrager van goed advies kunnen voorzien.

Wij  blijven in gesprek met andere organisaties omdat wij van mening zijn dat, als wij kennis en kunde, gebouwen en voorzieningen kunnen bundelen, wij veel meer kunnen bieden als we samenwerken. React Twente heeft meegedaan met de aanbesteding betreffende de WMO. 14 gemeenten in Twente werken hierin samen. Wij hopen een raamovereenkomst met de gemeenten te kunnen afsluiten zodat wij ook in de toekomst een belangrijke aanbieder blijven ten aanzien van dagbesteding.

Ondertussen kunt u, als u denkt dat React Twente iets voor u  (of uw organisatie) zou kunnen betekenen ten aanzien van dagbesteding, gewoon contact met ons opnemen. Er zijn nog plekken beschikbaar.

Contact

adres:
Parkeerterrein grotestraat Noord N-2
7443 AJ Nijverdal
T: 0548-612042
E: info@reacttwente.nl

---------------------------------
Privacyreglement
Klachtenregeling

Openingstijden

Maandag t/m Donderdag:
08:00 - 16:30

Vrijdag:
08:00 - 12:00

Pin It on Pinterest