Nieuws

Roy vertelt over zijn begeleiding (12-03-2021)

14 feb 2022

Roy krijgt begeleiding van React Twente. Hieronder lees je zijn persoonlijke ervaring. 

Waar heeft ambulante begeleiding mij bij geholpen?

Ambulante begeleiding heeft mij geholpen weer onder de mensen te komen. Ik was erg depressief en kwam nergens meer. Ook was ik erg angstig en durfde ik niet meer naar de winkels. Hier heeft begeleiding mij ook in ondersteund. Nu raak ik niet meer zo snel in paniek, omdat ik nu weer positief tegen dingen aankijk.

Begeleiding probeerde mij in beweging te krijgen, maar dat ging moeizaam. Ik had geen energie en geen moed om wat te ondernemen. Uiteindelijk zijn we samen wekelijks meerdere malen gaan wandelen. Dat gaf me weer energie, een betere conditie en ik werd daardoor rustiger in mijn hoofd. We hebben samen veel gepraat over de situatie en dat hielp mij ook, om mij beter te voelen. Het was fijn om dingen te delen, want ik kropte teveel gevoelens op. Dit uitte zich bij mij in onrust, waardoor ik niet meer kon functioneren. Ik ging niet meer naar het werk, was levensmoe. Zelfs mijn hobby’s vond ik niet meer leuk.

Toen ik weer meer in beweging kwam, heb ik mijn werk ook weer voorzichtig opgepakt. Ik doe graag wat voor een ander, daar krijg ik energie van. Inmiddels werk ik weer volledig en voel ik me lekker en fit.

Ik heb in mijn leven 3 keer een terugval gehad. Ook nu het goed met mij gaat, is het belangrijk dat begeleiding blijft komen om stabiel te blijven en te signaleren als het minder met mij gaat. Ik kan mijn hoofd leeg maken, doordat ze naar mij luisteren en mij op mijn gemak stellen.

Soms begrijpen mensen niet, hoe eenzaam en alleen je bent als je depressief bent. Omdat ik veel psychische klachten had, werden mijn lichamelijke klachten ook versterkt. Die lichamelijke klachten zijn er nog steeds, maar ik kan er nu veel beter mee omgaan. Ook zie ik nu dat ik mijn angsten zelf opbouw en dat afleiding zoeken, zoals wandelen, dansen en andere leuke dingen ondernemen erg belangrijk is. Het lukt me nu weer om van kleine dingen te genieten en trots op mezelf te zijn. Nu weet ik ook, dat structuur en een doel hebben erg belangrijk is. Als ik dit niet heb, val ik terug en word ik weer passief. Nu ik weer dingen  doe, ben ik alerter en zie wat er om mij heen gebeurt en wat een ander doet. Eerder was ik alleen maar met mezelf bezig.

Begeleiding heeft mij ook geholpen zelf te leren telebankieren. Ik vind het nog steeds fijn dat ze meekijken, maar ik kan het nu zelf. Ik ben weer een tevreden mens.

 

Roy H.

Contact

adres:
Parkeerterrein grotestraat Noord N-2
7443 AJ Nijverdal
T: 0548-612042
E: info@reacttwente.nl

---------------------------------
Privacyreglement
Klachtenregeling

Openingstijden

Maandag t/m Donderdag:
08:00 - 16:30

Vrijdag:
08:00 - 12:00

Pin It on Pinterest