Nieuws

Henny vertelt over zijn begeleiding (12-02-2021)

14 feb 2022

Henny krijgt via React Twente begeleiding bij het oppakken van zijn leven. Hij schreef hierover een mooi stukje dat wij graag met jullie delen. 

Ik zat eigenlijk altijd binnen en durfde niet naar buiten. Mijn familie deed mijn boodschappen en ik was veel aan het gamen. Mijn dag- en nachtritme stond op de kop en ik zag achter elke boom een beer. Daar bovenop was mijn huishouden was een zooitje en ik voelde me bang en depressief. 

Mijn familie maakte zich grote zorgen om mij en deden een melding bij de gemeente, hierna ging ik ‘in de lift’. Vanuit de gemeente werd er een melding bij Dimence gemaakt waaruit er zogenaamde bemoeizorgers werden ingeschakeld. Nadat ik er van overtuigd was dat begeleiding goed voor mij zou zijn is React Twente ingeschakeld. Na een eerste kennismaking hebben we samen een plan gemaakt om mijn kwaliteit van leven op te plussen.

Vanuit React Twente heb ik toen 2 thuisbegeleiders gekregen. Sinds zij er zijn gaat het een stuk beter met me. Na een tijd trainen durf ik weer alleen naar buiten te gaan en doe ik zelfstandig mijn boodschappen, ook heb ik inmiddels 2 middagen per week dagbesteding. Samen houden we mijn huishouden bij. Ik voel me blijer en positiever en de angsten die ik had zijn nagenoeg weg. 

Voor het vervolg van mijn begeleiding voel ik me inmiddels sterk genoeg om afscheid te nemen van mijn oude leven. Het lukt mij nu om mijn eigen huishouden te runnen met lichte hulp. Ik ga mijn game-problematiek aanpakken. Ook heb ik me ingeschreven voor psychotherapie om mijn negatieve en angstklachten te behandelen. Wellicht ga ik nog EMDR volgen om mijn verleden opnieuw te verwerken. Ik ga een 3e middag naar dagbesteding. Ook wil ik mijn dag- en nachtritme weer ‘richting normaal’ krijgen omdat ik nu meer zelfvertrouwen heb en daardoor ook meer zelfdiscipline om dit aan te pakken. 

Als ik een cijfer zou moeten geven over de afgelopen periode dan zou ik zeggen dat ik van een 3 naar een 6 ben gegaan. Wij zijn momenteel bezig met het bouwen van een plan waarvan het doel is dat ik van een 6 naar een 9 ga. 

Ik ben super blij met deze ontwikkelingen, alleen was me dit nooit gelukt. 

Geschreven door Henny, een tevreden cliënt van React Twente.

Contact

adres:
Parkeerterrein grotestraat Noord N-2
7443 AJ Nijverdal
T: 0548-612042
E: info@reacttwente.nl

---------------------------------
Privacyreglement
Klachtenregeling

Openingstijden

Maandag t/m Donderdag:
08:00 - 16:30

Vrijdag:
08:00 - 12:00

Pin It on Pinterest