Nieuws

Grote sprongen

10 jan 2023

De sprongen die we maken zijn soms groter dan we ons kunnen voorstellen. Zo blijkt ook uit het verhaal van Jeffrey. Voordat Jeffrey begon aan zijn traject Bevorderen Maatschappelijke dienstverlening via het UWV had hij niet gedacht al zo snel een passende baan te zouden vinden.

Jeffrey zijn re-integratietraject begon met veel onduidelijkheid. Door een aantal fysieke belemmeringen kon hij zich moeilijk een voorstelling maken van hoe zijn werkende leven eruit zou kunnen zien. Dat hij weer wilde was een ding wat zeker was. Jeffrey had jarenlang gewerkt en altijd het uiterste gegeven. Dit wilde hij weer doen. Hij wilde zichzelf heruitvinden.

Toen kwam daar opeens een kans. Een buurman kende iemand bij Brouwer Oventechniek, een bedrijf dat zich bezighoudt met het fabriceren van ovens voor bakkerijen. Net als andere bedrijven was het ook voor hen lastig om in deze tijd aan personeel te komen. Een eerste kennismakingsgesprek was snel geregeld. Het werk zag Jeffrey wel zitten. Er waren genoeg mogelijkheden om Jeffrey te ontzorgen in zijn fysieke belemmering en de werkgever wilde hierin met hem meedenken.

En zo gebeurde het dat Jeffrey binnen een maand na starten van zijn re-integratietraject al kon beginnen met zijn proefplaatsing. De jobcoach dacht mee met de werkgever en met Jeffrey over hoe inhoud te geven aan deze proefplaatsing. In overleg is een schema opgesteld om Jeffrey zijn belastbare uren uit te laten breiden. Na vier maanden had hij deze opgebouwd van 16 naar 32 uur.

Na vier maanden kreeg Jeffrey een dik verdiend jaarcontract van 32 uur per week. Zowel Jeffrey als de werkgever zijn beiden nog dik tevreden. React Twente wenst Jeffrey veel plezier met zijn baan en veel gezondheid in te toekomst!

Contact

adres:
Parkeerterrein grotestraat Noord N-2
7443 AJ Nijverdal
T: 0548-612042
E: info@reacttwente.nl

Openingstijden

Maandag t/m Donderdag:
08:00 - 16:30

Vrijdag:
08:00 - 12:00

Pin It on Pinterest